Blog - AS Consulting
јануар 20, 2025

FOOD DEFENCE – KAT METODOLOGIJA

Verujem da su svi koji se bave bezbednošću hrane već upoznati sa pojmom „food defence“ (odbrana hrane). Odbrana hrane je zaštita hrane od namerne kontaminacije hemijskim, […]
јануар 6, 2025

TVRDNJE (CLAIMS) NA PREHRAMBENIM PROIZVODIMA

Nedavno sam pročitala izjavu nutricionistkinje koja kaže da ukoliko na namirnici stoji neka tvrdnja poput : „bez glutena“, „bez šećera“ …da: „ bežimo glavom bez obzira […]
децембар 31, 2024

PRIČE IZ PRAKSE – treći deo: METAL DETEKTOR

S obzirom da vam je tokom obuka omiljeni deo kada podelimo primere iz prakse, ovim nastavljamo seriju tekstova sa različitim primerima izazova sa kojima su se […]
децембар 13, 2024

ALERGENI U TRAGOVIMA – KADA JE I MALO PREVIŠE

Čini se da se standardi upravljanja bezbednošću hranom jako puno bave pitanjem alergena. Međutim, ako vam predstavim podatke da je broj alergičnih ( samo na alergene […]
децембар 7, 2024

IFS FOOD STANDARD

Zamislite da ste proizvodnju jednog artikla poverili nekoj drugoj kompaniji. Pretpostavljam da ćete lako sprovesti mere kontrole, pored mnoštva zahteva kojima ćete osigurati bezbednost proizvoda pod […]
новембар 21, 2024

PRIČE IZ PRAKSE – drugi deo: VODA

S obzirom da vam je tokom obuka omiljeni deo kada podelimo primere iz prakse, ovim nastavljamo seriju tekstova sa različitim primerima izazova sa kojima su se […]