Blog - AS Consulting
март 28, 2025

PRIVATE LABELS (PRIVATNE ROBNE MARKE) U INDUSTRIJI HRANE: IMAJU LI PROIZVOĐAČI RAZLOGA ZA BRIGU?

Pojam: robna marka-trgovačka robna marka ili privatna robna marka (PL) se koristi da opiše proizvode koji se proizvode pod sopstvenim  brendom trgovinskog lanca („retailera“) i kao […]
фебруар 25, 2025

IFS WHOLESALE / CASH & CARRY – STANDARD ZA LANCE VELEPRODAJE

Standardi upravljanja kvalitetom i bezbednošću proizvoda, prepoznati od strane GFSI-a (poput IFS, BRC, FSSC22000) pokrivaju čitav lanac snabdevanja, počevši od proizvodnje, logistike, pa do agenata i […]
фебруар 2, 2025

FOODE DEFENCE – HIBRIDNA METODA

Kako bismo vam pomogli da što detaljnije sagledate sve potencijalne opasnosti od namerne kontaminacije, predstavićemo tri metodologije razvijene od strane Office of Analytics and Outreach, Food […]
јануар 26, 2025

FOOD DEFENCE – METODOLOGIJA TRI ELEMENTA

Kako bismo vam pomogli da što detaljnije sagledate sve potencijalne opasnosti od namerne kontaminacije, predstavićemo tri metodologije razvijene od strane Office of Analytics and Outreach, Food […]
јануар 20, 2025

FOOD DEFENCE – KAT METODOLOGIJA

Verujem da su svi koji se bave bezbednošću hrane već upoznati sa pojmom „food defence“ (odbrana hrane). Odbrana hrane je zaštita hrane od namerne kontaminacije hemijskim, […]
јануар 6, 2025

TVRDNJE (CLAIMS) NA PREHRAMBENIM PROIZVODIMA

Nedavno sam pročitala izjavu nutricionistkinje koja kaže da ukoliko na namirnici stoji neka tvrdnja poput : „bez glutena“, „bez šećera“ …da: „ bežimo glavom bez obzira […]