Blog - AS Consulting
март 8, 2023

VODA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI

VODA Voda je najrasprostranjenija supstanca u prirodi i neophodna za život na Zemlji. Oko 70% zemljine površine je prekriveno vodom od čega najveći deo pripada okeanima, […]
фебруар 26, 2023

ORGANSKA HRANA

Uz sve dobrobiti koje donosi moderno doba, čovek je izložen i mnogim hazardima iz vode, vazduha i zemljišta. Sve to utiče i na hranu, tako da […]
фебруар 13, 2023

FOOD FRAUD – PREVARE U VEZI SA HRANOM NOVI TRENDOVI

O food fraudu smo govorili u našem tekstu od 18.05.2020., gde je objašnjen pojam food frauda, istorija, kao i načini praćenja pojava krivotvorenja kod hrane. Ponovo […]
јануар 17, 2023

POVLAČENJE I OPOZIV PREHRAMBENIH PROIZVODA

Opoziv proizvoda je situacija od koje svaka kompanija najviše strahuje: pored toga što može naneti velike materijalne troškove, sa sobom povlači i mogućnost ozbiljnog narušavanja statusa […]
јануар 5, 2023

KOMPRIMOVANI VAZDUH U INDUSTRIJI HRANE

U standardima upravljanja kvalitetom i bezbednošću hrane, susrećemo se sa zahtevima koji se odnose na komprimovani vazduh, a koji ističu potrebu da je kvalitet komprimovanog vazduha […]
децембар 20, 2022

UPRAVLJANJE AMBALAŽOM

Ambalaža u kojoj se hrana nalazi, primarno ima ulogu da hranu zaštiti od   hemijskih, fizičkih i ostalih faktora iz okruženja ali i da privuče kupca da […]