Blog - AS Consulting
октобар 10, 2023

BRC ZONE RIZIKA

Za razliku od ostalih GFSI prepoznatih standarda, BRC standard podiže nivo zahteva vezanih za bezbednost proizvoda za još jednu lestvicu, time što zahteva identifikaciju zona rizika, […]
септембар 24, 2023

UPRAVLJANJE BEZBEDNOŠĆU HRANE OD STRANE DISTRIBUTERA (AGENTS AND BROKERS STANDARDI)

Kako bi se bezbednost hrane (ali i kvalitet i autentičnost) održala u celom lancu snabdevanja, standardima bezbednosti hrane (proizvoda) su pokrivene i kompanije koje se bave […]
септембар 6, 2023

BEZBEDNOST I ZDRAVLJE NA RADU

O bezbednosti i zdravlju na radu smo govorili u tekstu od 24.02.2021. (https://asconsulting.rs/bezbednost-i-zdravlje-na-radu-standard-iso-450012018/), gde je prikazano da u svetu godišnje oko 2 miliona ljudi izgubi život […]
август 14, 2023

ODBRANA HRANE (FOOD DEFENCE) KROZ ISTORIJU INCIDENATA

O osnovnim pojmovim vezanim za odbranu hrane, kao i zahtevima standarda bezbednosti hrane smo govorili u tekstu od 12.05.2021., videti: https://asconsulting.rs/odbrana-hrane-food-defense/. Međutim, ono što se u […]
јул 29, 2023

PRETHODNO POTREBNI PROGRAMI (PRPs)

Možemo li zamisliti proizvodnju zdravstveno bezbedne hrane u objektu koji nema uspostavljene mere kontrole štetočina? Ili se ne primenjuju pravila dobre higijenske prakse? Nisu uspostavljene mere […]
јул 18, 2023

POKAZATELJI KVALITETA VODE ZA PIĆE

O kvalitetu vode za piće u prehrambenoj industriji smo govorili u tekstu: https://asconsulting.rs/voda-u-prehrambenoj-industriji/. Sada dalje nastavljamo da pojašnjavamo ovu temu baveći se parametrima kvaliteta vode za […]