јануар 5, 2023
јануар 5, 2023
Categories
U standardima upravljanja kvalitetom i bezbednošću hrane, susrećemo se sa zahtevima koji se odnose na komprimovani vazduh, a koji ističu potrebu da je kvalitet komprimovanog vazduha […]
децембар 20, 2022
децембар 20, 2022
Categories
Ambalaža u kojoj se hrana nalazi, primarno ima ulogu da hranu zaštiti od hemijskih, fizičkih i ostalih faktora iz okruženja ali i da privuče kupca da […]
децембар 20, 2022
децембар 20, 2022
Categories
Često se u poslednje vreme govori o glutenu, bezglutenskoj ishrani, „gluten free“ proizvodima. Zašto je tome data tako velika pažnja i kako biti siguran da je […]
септембар 15, 2022
септембар 15, 2022
Categories
Malo neprimetno, u Septembru 2020, Codex Alimentarius Commision je izdao izmenjeno izdanje Code of Practice (General Principles of Food Hygiene (CXC 1-1969), gde između ostalog, postoje […]
септембар 14, 2022
септембар 14, 2022
Categories
Često se prilikom izrade analize rizika postavlja pitanje u koju grupu opasnosti treba svrstati alergene. Kako bi to bilo jasno, pođimo od definicije samih alergena. Prema […]
август 1, 2022
август 1, 2022
Categories
Ukoliko ste kao zahtev od svojih kupaca dobili sertifikaciju jednim od GFSI prepoznatih standarda, evo kratkog pregleda koji su to standardi i šta koji od njih […]