Blog - AS Consulting
јануар 17, 2023

POVLAČENJE I OPOZIV PREHRAMBENIH PROIZVODA

Opoziv proizvoda je situacija od koje svaka kompanija najviše strahuje: pored toga što može naneti velike materijalne troškove, sa sobom povlači i mogućnost ozbiljnog narušavanja statusa […]
јануар 5, 2023

KOMPRIMOVANI VAZDUH U INDUSTRIJI HRANE

U standardima upravljanja kvalitetom i bezbednošću hrane, susrećemo se sa zahtevima koji se odnose na komprimovani vazduh, a koji ističu potrebu da je kvalitet komprimovanog vazduha […]
децембар 20, 2022

UPRAVLJANJE AMBALAŽOM

Ambalaža u kojoj se hrana nalazi, primarno ima ulogu da hranu zaštiti od   hemijskih, fizičkih i ostalih faktora iz okruženja ali i da privuče kupca da […]
децембар 20, 2022

GLUTEN FREE (sa pogledom na BRC Gluten free standard)

Često se u poslednje vreme govori o glutenu, bezglutenskoj ishrani, „gluten free“ proizvodima. Zašto je tome data tako velika pažnja i kako biti siguran da je […]
септембар 15, 2022

HACCP prema Code of Practice 2020

Malo neprimetno, u Septembru 2020, Codex Alimentarius Commision je izdao izmenjeno izdanje Code of Practice (General Principles of Food Hygiene (CXC 1-1969), gde između ostalog, postoje […]
септембар 14, 2022

HRANA KAO ALERGEN  (UPRAVLJANJE ALERGENIMA)

Često se prilikom izrade analize rizika postavlja pitanje u koju grupu opasnosti treba svrstati alergene. Kako bi to bilo jasno, pođimo od definicije samih alergena.  Prema […]