Blog - AS Consulting
јул 29, 2023

PRETHODNO POTREBNI PROGRAMI (PRPs)

Možemo li zamisliti proizvodnju zdravstveno bezbedne hrane u objektu koji nema uspostavljene mere kontrole štetočina? Ili se ne primenjuju pravila dobre higijenske prakse? Nisu uspostavljene mere […]
јул 18, 2023

POKAZATELJI KVALITETA VODE ZA PIĆE

O kvalitetu vode za piće u prehrambenoj industriji smo govorili u tekstu: https://asconsulting.rs/voda-u-prehrambenoj-industriji/. Sada dalje nastavljamo da pojašnjavamo ovu temu baveći se parametrima kvaliteta vode za […]
јул 7, 2023

ALERGENI – RAZLIKE U ZAKONSKOJ REGULATIVI EU/USA

Alergenima sa tačke gledišta food standarda smo se bavili u blogu od 14.09.2022. godine (https://asconsulting.rs/hrana-kao-alergen/) , gde je definisan sam pojam ali i dato pojašnjenje šta […]
јун 8, 2023

KULTURA BEZBEDNOSTI HRANE – NOVI TRENDOVI

O kulturi bezbednosti hrane smo  govorili u našem tekstu od 19.08.2020. godine ali s obzirom da dobija sve širu primenu u okviru novih verzija GFSI prepoznatih […]
мај 12, 2023

IFS FOOD STANDARD VERZIJA 8

Iako smo verziju 8 očekivali još u Januaru 2023.godine, izlazak je, zbog GFSI suspenzije, ipak pomeren do Aprila: auditi prema verziji 8 su mogući od 01.Oktobra […]
мај 3, 2023

OSNOVNI PRINCIPI UGRAĐENI U STANDARD SISTEMA UPRAVLJANJA ZAŠTITOM ŽIVOTNE SREDINE

Pojam “životna sredina”   se koristi da opiše naše prirodno okruženje, poput drveća, trave, vode, vazduha. Prema ISO 1400: (tačka 3.8) “životna sredina je okruženje u okviru […]